Noord-Holland Samen Veilig

Interactieve e-learning en content productie

Naar het overzicht
Noord-Holland Samen Veilig - Interactieve e-learning en content productie

De challenge

Soms zijn er van die projecten die je niet iedere dag tegenkomt. De samenwerking tussen NH Samen Veilig en LiveWall is er zo één. NH Samen Veilig is het samenwerkingsverband tussen 32 verschillende gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie, binnen de eenheid Noord Holland. FIT, het Financial Intelligence Team, benaderde LiveWall met een duidelijk verzoek: ‘Help wijkagenten, BOA’s en deurwaarders de signalen van ongebruikelijk bezit beter, sneller en effectiever te herkennen.’

De uitkomst is een nieuw, interactief platform waarop deze ambtenaren trainingen volgen. “We richten ons allereerst op manieren om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Als politieagent is het belangrijk dat de content waarheidsgetrouw is”, vertelt Wouter, accountmanager bij LiveWall.  

“Zo tonen we real-life casussen in video’s. De video’s worden sterk ondersteund door motion graphics, om het geheel hedendaags en modern over te laten komen”, legt Wouter uit.  “We bedachten het gehele concept en beeldmerk passend bij deze trainingen. Deze maakten we op een innovatieve manier interactief voor de doelgroep. We draaiden de (pre-)productie en hielden ons bezig met development van het gehele platform. Met alle vormgeving en het design daarbij inbegrepen.”

De FIT-methodiek

“Het team van FIT houdt zich bezig met de opvolging van signalen van ongebruikelijk bezit. Om wijkagenten, BOA’s en deurwaarders te ondersteunen met het herkennen van deze signalen, ontwikkelde FIT een speciale methode”, legt Wouter uit. “Die methode is op te splitsen in drie onderdelen: signaleren, vastleggen en doorzetten. Het doel van het platform is om de doelgroep verder op te leiden en de FIT-methodiek aan te leren,” aldus Wouter. “Als wijkagent, BOA of deurwaarder moet je bepaalde gedragingen en signalen leren herkennen. Bijvoorbeeld wanneer een erg jonge jongen in een dure Mercedes rijdt, met kostbare sieraden om: dan moet er ergens een belletje gaan rinkelen. Dan volgt de volgende uitdaging: hoe ga je met dat soort signalen om?”

Noord-Holland Samen Veilig - Interactieve e-learning en content productie
Noord-Holland Samen Veilig - Interactieve e-learning en content productie
Noord-Holland Samen Veilig - Interactieve e-learning en content productie

Schakel scherp

De focus van het project lag initieel bij het ontwikkelen van een interactieve reeks video’s. Deze video’s moeten ambtenaren van NH Samen Veilig beter bekend maken met de FIT-methodiek. “Een belangrijke must vanuit NH Samen Veilig was dat er een interactieve learning-experience, in de vorm van short snackable content, zou komen waarmee de ambtenaren zich kunnen identificeren.” Gaandeweg zijn de plannen uitgebreid. ‘’We begonnen met het idee voor interactieve video’s met A - B keuzes. Dat idee groeide door naar een geheel innovatief platform”, vertelt Wouter. Een digitale, interactieve leeromgeving waardoor NH Samen Veilig meer ondersteuning kan bieden: Schakel Scherp. 

 

Interactieve video training

Op het platform Schakel Scherp krijgen ambtenaren interactieve FIT trainingsvideo’s te zien waar, door acteurs, diverse scenario’s worden nagespeeld met signalen van ongebruikelijk bezit. Gedurende de video kan de kijker deze signalen vastleggen. Van het signaleren tot doorzetten: als kijker zie je precies waar wijkagenten, BOA’s en deurwaarders mee te maken krijgen. Om een signalering te maken van verdacht gedrag, klikt de kijker in de video. De video legt de signalering vast, en slaat deze op voor later. “Door de haast en spoed in een situatie, zal de kijker nooit elk signaal kunnen zien. En is het überhaupt een signaal? Daar zit de learning: dat je ziet hoeveel verschillende soorten signalen er zijn”, vertelt Wouter. Het tweede en derde onderdeel van de training leggen de focus op ‘vastleggen’ en ‘doorzetten’. De kijker krijgt te zien welke signaleringen wel of niet goed zijn gespot, en ook hoe deze signalen gerapporteerd kunnen worden.

Samenwerking

Het startschot van de samenwerking tussen LiveWall en NH Samen Veilig werd in 2021 gelost. “We werken samen met een erg leuk team”, vertelt Wouter. Zo omschrijft hij het team van NH Samen Veilig als meedenkend en oplossingsgericht. “Samen wilden we het tofste eindresultaat bereiken. Daarnaast was het ook gewoon een tof project om te doen.” Waarom? Daar heeft Wouter meteen antwoord op. “Dit is echt een uniek project, wat tot de verbeelding spreekt en een inkijk geeft in de mysterieuze wereld van misdaad en de politie”, vertelt hij. “En het regelen van een dikke Mercedes voor de shoot was ook niet verkeerd”, voegt hij daar lachend aan toe. LiveWall en NH Samen Veilig hebben samen nog veel in petto. “Het is de bedoeling dat we in de toekomst nog veel meer van dit soort video’s en trainingen op Schakel Scherp plaatsen. Dit was pas stap één.”

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.