McDonald's

Flappy Wacko game

Naar het overzicht
McDonald's - Flappy Wacko game

De uitdaging

Bij de introductie van hun unieke Wacko Guaco burger in België staat McDonald's voor een flinke opgave. Ze moeten niet alleen hun doelgroep bereiken, maar ook een golf van enthousiasme creëren rondom deze nieuwe toevoeging. Daarom brengen ze het Flappy Wacko spel tot leven - een perfecte mix van plezier, interactie en een originele manier om deze nieuwe burger aan het publiek te presenteren.

McDonald's zit met twee problemen: ze willen hun aantal maandelijks actieve gebruikers opkrikken en tegelijkertijd meer dynamiek en plezier in hun mobiele app injecteren. Maar hoe zorgen ze ervoor dat hun huidige klantenkring actiever betrokken raakt, terwijl ze ook nieuwe gebruikers weten te lokken? Daarnaast willen ze de nadruk leggen op de keuzevrijheid van hun nieuwe burger, die in drie smaken wordt aangeboden: kip, rund en vegetarisch.

De oplossing

Als reactie op deze uitdaging ontwikkelt LiveWall samen met McDonald's het Flappy Wacko spel en voegt het toe aan hun app. Dit spel, dat het merk McDonald's uitdraagt, heeft als doel om niet alleen de interactie te verhogen, maar ook op een slimme manier de nieuwe Wacko Guaco burger te promoten.

Om het spel aantrekkelijker en persoonlijker te maken, kunnen spelers hun eigen 'team' kiezen, gebaseerd op hun favoriete variant van de Wacko Guaco burger: kip, rund of vegetarisch. De vormgeving en het karakter van het spel passen zich aan aan de keuze van de gebruiker, wat zorgt voor een meer boeiende en persoonlijke spelervaring. En daarbij verzamelt McDonald's meteen ook waardevolle data over de voorkeuren van de gebruikers.

Gebruikers krijgen door het bestaande spaarpuntenprogramma van McDonald's de kans om hun gespaarde punten in te zetten voor een extra leven in het spel. Dit vergroot de competitieve sfeer van het spel, waardoor spelers worden aangemoedigd om vaker te spelen en hun scores te verbeteren.

McDonald's - Flappy Wacko game
McDonald's - Flappy Wacko game

Beloning en resultaat

Het spelen van het spel draait niet alleen om het behalen van een hoge score of het hebben van plezier; spelers krijgen ook de kans om een uniek McDonald's cadeau te winnen. In dit geval is de hoofdprijs een opvallende opblaasbare avocado zwemband, een grappige verwijzing naar het belangrijkste ingrediënt van de Wacko Guaco burger.

Resultaat: Het Flappy Wacko spel is een strategische voltreffer. Het stimuleert interactie met de app en brengt de nieuwe Wacko Guaco burger op een leuke en betrokken manier onder de aandacht. Dankzij de unieke spelelementen en de verleidelijke kans om een McDonald's cadeau te winnen, stijgt het aantal maandelijks actieve gebruikers. Bovendien benadrukt dit de inzet van het merk om klanten zowel keuzevrijheid als plezier te bieden.

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.