Voetbal International

Slimste Fans

Naar het overzicht
Voetbal International  - Slimste Fans

De challenge

Voetbal International (onderdeel van Digital Enterprises) daagt haar fans uit én speelt in op het community-gevoel. Samen met LiveWall voegen ze engagement en fun samen in een nieuwe app: De Slimste Fans!

Voetbal International  - Slimste Fans
Voetbal International  - Slimste Fans

Over de app / Gamification

In De Slimste Fans app vind je iedere dag een nieuwe quiz met 11 voetbalvragen. Iedere quiz heeft een eigen thema, bijvoorbeeld ‘Champions League’, ‘het EK’ of ‘het WK’. De quizzen bestaan uit verschillende soorten vragen: van open- en meerkeuzevragen tot benaderingsvragen, en ‘mijnenvegers’. Leuke audio- en videofragmenten worden toegevoegd om de vragen te ondersteunen.

Daarnaast maak je in de app ook makkelijk subleagues aan, waar je zelfs je vrienden voor kan uitnodigen!

Voetbal International  - Slimste Fans
Voetbal International  - Slimste Fans

Digital Enterprises

Met een bereik van 12 miljoen unieke bezoekers per maand, is Digital Enterprises de grootste uitgever op het gebied van sportredactie. Met merken als Voetbal International, VoetbalPrimeur.nl en GPblog.com hebben ze een grote zichtbaarheid, zowel online als print.

De ontwikkeling

De Slimste Fans-app is een native app. Hierbij is de applicatie specifiek gemaakt voor iOS & Android. “Het voordeel van een native app”, zegt Tim Mathijsen, projectmanager binnen team Platforms, “Is dat we zo de optimale gebruikerservaring en mogelijkheden van de devices benutten; in de programmeertalen die specifiek zijn gemaakt voor die platforms.” Intussen is de app al meer dan dan 30.000 keer gedownload.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mobile app development binnen LiveWall? Lees dan de volgende blog: https://www.livewall.nl/mobile-app-development.

Gamification

Om de fans uit te dagen, is het mogelijk om badges te winnen. Daarnaast is er de optie om je profiel te personaliseren; door aan te geven wat jouw woonplaats en favoriete professionele - of amateurclub is. 

In het klassement van de app zie je de Top 50/100 spelers. Deze kun je filteren op jouw favoriete club of woonplaats. Aan het einde van elke week, ontvangt de beste speler een kroontje naast zijn naam.

Samenwerking

“De samenwerking liep van A tot Z super soepel”, vertelt Tim. “Ik ben zelf voetbalfan en mocht samenwerken met jonge, gemotiveerde mensen. Dat maakte het een fijn proces. Door samen te sparren en elkaar uit te dagen, is er een mooie app ontstaan..”

Wil jij meespelen en de nieuwe ‘Winnaar van de Week’ worden? Download dan nu De Slimste Fans: https://www.vi.nl/deslimstefans

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.