FC Barcelona

Fan of the Match

Naar het overzicht
FC Barcelona - Fan of the Match

De challenge

FC Barcelona, één van de meest succesvolle voetbalclubs van Spanje (en ter wereld), bereikt haar fans niet alleen tijdens de wedstrijd; fans worden ook in de rust uitgedaagd!

FC Barcelona - Fan of the Match
FC Barcelona - Fan of the Match

FC Barcelona

De Fan of the Match quiz wordt uitgevoerd in Camp Nou, het grootste stadion van Europa met meer dan 99.000 plaatsen. Vóór de wedstrijd of in de rust, spelen bezoekers een unieke quiz. 

“Bij FC Barcelona is het extra interessant om regelmatig een quiz te spelen,” vertelt Jerre Maas, eventexpert bij LiveWall. Veel van de FC Barcelona-gasten zijn toeristen, waardoor je je wereldwijde fanbase in kaart kan brengen!” 

Daarnaast wordt de tool ook gebruikt in het Estadio de Johan Cruijff, bij Barcelona Femini, Barcelona B en Barcelona Basketbal.

Gamified

Een quiz ontwikkelen voor één van de grootste voetbalclubs ter wereld om te spelen in het grootste stadion in Europa? Geen probleem voor LiveWall Events. “Alles is zo ingericht dat FC Barcelona de quiz zelfstandig kan inzetten, bij iedere thuiswedstrijd” vertelt Jerre.

FC Barcelona - Fan of the Match

Samenwerking

“We werken al twee jaar samen met FC Barcelona” vertelt Jerre. “Nadat we succesvolle activaties ontwikkelden voor het  Nederlands Elftal, Ajax en bijvoorbeeld Manchester City, kwam ook FC Barcelona bij ons terecht.”

“Door klein te beginnen, maakten we Barcelona zelfvoorzienend in hun gebruik van de tool, zodat ze nu zelf één van de grootste quizzen wereldwijd kunnen spelen in het stadion van Camp Nou” vertelt Jerre. 

Ook in de toekomst wordt LiveWall om advies gevraagd rondom FC Barcelona-campagnes en activaties. “Wellicht zie je straks een crowd-generated playlist”, bedenkt Jerre. “Een mooie samenwerking tussen LiveWall, Spotify en Camp Nou.”

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.