Blog

Bouwen aan brand loyalty met emotionele en sociale connecties

Naar het overzicht
Bouwen aan brand loyalty met emotionele en sociale connecties

In de hyperconnected wereld van vandaag lijkt merkloyaliteit op een mythisch beest - iedereen praat erover, maar niemand weet precies hoe je het moet temmen. Als onderdeel van onze missie bij LiveWall streven we ernaar dit ongrijpbare concept te ontrafelen, verdergaand dan het transactionele, met de nadruk op de emotionele verbindingen die werkelijk merkloyaliteit stimuleren.

Begrijpen van loyaliteit

Loyaliteit is meer dan alleen een stapel kaarten of apps hebben die punten of privileges verlenen. Recente studies tonen aan dat mensen gemiddeld zijn ingeschreven voor 13 loyaliteitsprogramma's, maar dat ze zich echt loyaal voelen aan slechts één of twee daarvan. Dit betekent dat ze de voorkeur geven aan het merk boven andere met vergelijkbare aanbiedingen, promoties of prijzen. Deze discrepantie onthult een essentiële waarheid: Ware merkloyaliteit is niet gebouwd op transactionele relaties, maar op emotionele.

Historisch gezien was loyaliteit cruciaal voor overleving, waarbij sterke sociale banden werden gecreëerd in oude stammen. Vandaag de dag drijft dit eeuwenoude instinct merkloyaliteit aan. We vertrouwen op merken die consistent leveren, positieve ervaringen bieden op elk contactpunt, sterke waarden hebben en handelen die resoneren met ons, en klanten extra waarde bieden - of het nu in de vorm van kortingsbonnen, exclusieve aanbiedingen of een eenvoudige verjaardagsgroet is.

Echter, een vitaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is toewijding. Het gaat niet altijd alleen om wat een merk kan geven, maar ook om wat een klant kan bijdragen. Wanneer een klant moeite investeert in een merk, zelfs als het heel klein is, wordt vertrouwen opgebouwd. Ze hebben geïnvesteerd in de relatie, wat aantoont dat loyaliteit geen eenrichtingsverkeer is.

Strategieën om boyaliteit te bevorderen

Bij LiveWall bouwen we merkloyaliteit op via drie strategische pijlers - Betrekken, Leren en Personaliseren. We moedigen merken aan om betekenisvolle relaties met hun publiek te koesteren, inzicht te krijgen in hun voorkeuren en gewoonten, en deze inzichten te gebruiken om een gepersonaliseerde en boeiende ervaring te bieden.

Een aanzienlijk deel van de 'Betrekken' pijler is gamificatie. In de loop der jaren hebben we verschillende vormen van gamificatie gebruikt, zoals merkgebonden spellen, fysieke activaties en interactieve ervaringen, om fans te betrekken. Deze strategieën hebben bewezen de levenslange waarde van klanten te vergroten, het verloop te verminderen en zo de verkoop te stimuleren.

Een krachtig voorbeeld hiervan was de campagne voor de albumrelease van Ed Sheeran. We creëerden een spel waarbij gebruikers 14 vlinders moesten verzamelen - één voor elk nummer op zijn album - voor een kans om Ed Sheeran te ontmoeten. Deze campagne dreef niet alleen de verkoop van het album aan, maar verdiepte ook de band tussen fans en de zanger en zorgde ervoor dat ze lange tijd betrokken bleven.

De magie van gamification

De schoonheid van gamification ligt in het vermogen om de afgifte van dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine te stimuleren - chemische stoffen die ons een goed gevoel geven en onze besluitvorming beïnvloeden. Spellen kunnen fungeren als een katalysator, het creëren van positieve ervaringen met je merk en het stimuleren van een emotionele verbinding die uiteindelijk loyaliteit bevordert.

Bij LiveWall geloven we dat loyaliteit meer is dan het verdienen van punten of het bereiken van doelen; het gaat erom klanten emotioneel te betrekken en een gevoel van gemeenschap te bevorderen. Met behulp van onze strategieën helpen we merken niet alleen om 'cool' na te jagen, maar ook om echte, blijvende verbindingen met hun publiek op te bouwen.

Onthoud dat je merk niet alleen gaat over wat je verkoopt - het gaat over de waarden die je hoog houdt, de ervaringen die je biedt en de relaties die je bevordert. Richt je dus op het opbouwen van loyaliteit via oprechte verbindingen en zie je merk groeien. Immers, zoals we altijd zeggen bij LiveWall, een goede vloed tilt alle boten op. En in deze context zal een vloed van positieve emoties en ervaringen ongetwijfeld alle aspecten van je merkloyaliteit verhogen.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.