KWBN

Wandel.nl app

Naar het overzicht
KWBN - Wandel.nl app

Introductie

De KWbN (de Koninklijke Wandel bond Nederland) is de bond in Nederland die zich ontfermt over de Nederlandse recreatieve en sportieve wandelaar. Op het wandel.nl platform vindt de wandelaar alle ins en outs als het gaat om wandelen. LiveWall maakte -in samenwerking met Wave- de Wandel.nl app voor iOS en Android.

De alternatieve vierdaagse

Het initiële idee voor de ontwikkeling van de Wandel.nl app stamt uit de COVID-19 periode. Door de corona pandemie kon de ‘normale’ Vierdaagse van Nijmegen geen doorgang vinden. In samenwerking met Stichting Vierdaagse startte de KWbN (met hulp van House of Sports) het plan voor "'De Alternatieve Vierdaagse". Hierbij loopt niet iedereen samen in- en rondom Nijmegen, maar kan iedereen vanuit huis  meedoen met de Vierdaagse. Zo kan iedereen in zijn eigen omgeving tóch de vierdaagse lopen!

 

 

Nederland in beweging

Na de eerste opzet van de applicatie in 2020 is de applicatie verder doorontwikkeld. De basis van de applicatie is het tracken van de wandeling op het eigen apparaat middels GPS. De applicatie laat de route zien die is afgelegd, inclusief gelopen tijd en afstand. 

Bij het stoppen van de wandeling toont de app statistieken. Het is ook mogelijk om een wandeling te koppelen aan een evenement, beschikbaar in de Wandel.nl app. Op deze manier is het mogelijk om digitaal mee te doen met wandelevenementen. Door het lopen met de app verzamelen de gebruikers badges. Ook is het mogelijk om mee te doen aan challenges (denk hierbij aan het aantal stappen, aantal avondwandelingen, etc.). 

Via de community functie in de app hebben wandelaars de mogelijkheid om elkaar te volgen en om content met vrienden of de openbare community te delen. Op deze manier wordt het gebruik van de applicatie binnen de app gestimuleerd. 

KWBN - Wandel.nl app
KWBN - Wandel.nl app

Een strategische samenwerking

Wat maakt deze samenwerking zo mooi? “Dat is toch wel dat we samen met de KWbN letterlijk vanuit niets in no time een digitaal platform en propositie hebben kunnen opzetten. Naast dat de app gefocust is op de gebruiker, biedt het de KWbN een extra commercieel platform dat interessant is voor het zakelijke netwerk. Samen brengen we Nederland aan de wandel”, aldus Bernie Gommers (Operationeel Directeur bij LiveWall). 

Samen met de KWbN is LiveWall continu bezig met het uitbreiden van het platform en wordt er nagedacht over nieuwe features. Er staan nog de nodige releases op de planning voor 2023!

KWBN - Wandel.nl app
KWBN - Wandel.nl app

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.