Spotify

Rocketman

Naar het overzicht
Spotify - Rocketman

De challenge

Rocketman is een enorme kaskraker over het leven van Elton John. In de film zien we Elton - vertolkt door Taron Egerton - besluiten als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waar hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk groeit hij uit tot de wereldbekende superster die we allemaal kennen.

Een film als deze kan niet zomaar voorbij gaan. Spotify vroeg LiveWall om ter promotie van deze film een Homepage Takeover te ontwikkelen. De homepagina van Spotify is het bekende scherm dat in beeld komt bij het openen van het programma. Hierop is een overzicht van artiesten, playlists en albums te vinden. Een homepage takeover is een advertentie die zich vanuit de advertentie banner uitrolt en het hele scherm overneemt.

Spotify - Rocketman
Spotify - Rocketman

Interactieve elementen

Binnen de homepage takeover wordt de gebruiker via een film-element doorgeleid naar een informatieve pagina. Naast informatie over de film en Elton John, kan de gebruiker hier ook een minigame spelen. Deze game bestaat uit een piano waarop een melodie kan worden gespeeld. De opdracht voor de gebruiker: het naspelen van een bekende melodie uit de film

Call to action
Verder zijn er op de pagina nog call to action-buttons te vinden die de gebruikers aansporen om tickets te kopen voor een vertoning van de film in bioscopen binnen het Verenigd Koninkrijk.

Cijfers
In de campagneperiode maakten circa 1 miljoen unieke bezoekers gebruik van de actiepagina, samen zorgen ze voor 3 miljoen pageviews.

Spotify - Rocketman
Spotify - Rocketman

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.