Poppodium 013

Roadburn Redux

Naar het overzicht
Poppodium 013 - Roadburn Redux

Online event platform en livestream productie

Roadburn Festival is als festival en als community sinds 1999 een wereldwijd heavy metal music-fenomeen. Toen in december 2021 duidelijk werd dat het festival niet in fysieke vorm kon plaatsvinden, besloten LiveWall, Poppodium 013 en Roadburn het succes van WOO HAH! All Day door te zetten en samen te kijken naar de mogelijkheden waarop het festival - binnen de artistieke kaders- toch online kon plaatsvinden. Samen ontwikkelden we het digitale, duurzame Roadburn Redux, waar on- en offline met elkaar verbonden werden.

Roadburn Redux was geboren: een leeg poppodium bleek de ideale setting te zijn voor een doorlopende livestream van 16 acts. Het festival vroeg bands een bijdrage te leveren: een thuis opgenomen livestream bijvoorbeeld, of de première van nieuw werk, een documentaire of een nooit eerder vertoonde show. Uiteindelijk had Roadburn Redux 2021 ongeveer honderd bands op het programma staan, livestreams van over heel de wereld én een serie shows die rechtstreeks vanuit 013 werden uitgezonden. 

Onderstaande video is geedit door Timo Mangelaars in opdracht van Roadburn Festival.

Redux

Het ultieme online muziek festival creëren: dat is een uitdaging waarvoor Roadburn, 013 en LiveWall graag de handen ineenslaan. Er werd gekozen voor een LiveBlog Festival: een unieke vorm die kan verrassen door een simpele opzet met unieke content en diepgaande interactie.

LiveBlog en verder

Roadburn Redux werd gefaciliteerd vanaf een aansprekende onepager. kwamen op gezette tijden livestreams aan bod vanuit Poppodium 013, afgewisseld met unieke content, zoals interviews of behind-the-scenes. In een regiewagen achter het podium werden alle optredens live gemonteerd en uitgezonden.

Bezoekers konden eenvoudig door verschillende type content-items scrollen en zo een eigen programma samenstellen. Daarnaast was er een live-chat beschikbaar, waarmee bezoekers samen de interactie aangingen. Uiteraard was er ook ruimte voor embedded-pre recorded video (via YouTube of Vimeo), foto’s, artikelen en een donatiemodule. 

Poppodium 013 - Roadburn Redux
Poppodium 013 - Roadburn Redux
Poppodium 013 - Roadburn Redux
Poppodium 013 - Roadburn Redux
Poppodium 013 - Roadburn Redux
Poppodium 013 - Roadburn Redux

PR

Een online festival voor alterrnative music: kan dat wel? De Volkskrant schreef in haar verslag over Roadburn Redux dat er kippenvel en ontroering werd gecreëerd. “Het is al met al een geweldige show, geboren uit de ellende van corona maar tot wasdom gekomen in een nieuwe onlinerealiteit, die de zeggingskracht van extreme muziek knap overeind houdt.”

Uniek en tijdelijk

Om Roadburn Redux uniek en authentiek te houden, werden de shows na live-uitzending na een paar dagen verwijderd.

Poppodium 013 - Roadburn Redux

Testimonial Poppodium 013

“Het overbrengen van een live-ervaring via het digitale domein was en is voor 013 een enorme opgave. Maar wél een hele belangrijke. Wij leven immers voor het magische moment waarbij artiest en fan elkaar ontmoeten. In samenwerking met Livewall zijn we voor onze festivals, WOO HAH! en Roadburn op verschillende wijze de uitdaging aangegaan om dát gevoel over te brengen. Tijdens een prettige samenwerking, waarin Livewall liet zien onze sector feilloos te begrijpen, is het gelukt om de magie van een festival digitaal te vertalen. Doormiddel van ijzersterke beeldregistraties, maar ook door het bouwen van online portals waarin fans eenvoudig met elkaar konden (re)connecten. Dichterbij de ‘real deal’ hadden we zonder hen niet kunnen komen. We kijken dan ook met trots terug op de samenwerking(en) en nemen deze ervaringen mee naar de toekomst waarin we bezoekers weer fysiek mogen ontvangen.”

 

Ijzeren podiumdier award

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2022 werd de jaarlijkse vakjury 'het ijzeren podiumdier' uitegereikt. Roadburn Redux ontving een award als extra eerbewijs voor een indrukwekkende en bijzondere prestatie in 2021. 

Het juryrapport: Roadburn activeerde zijn mondiale, zeer hechte fanbase op geheel eigen, maar vooral op een bij de doelgroep als een handschoen passende, respectvolle wijze. Meer dan 100 verschillende makers ontwikkelden en toonden werk speciaal voor deze online editie van dit festival. Het online festival is niet geëvenaard in de superprofessionele productiewaarden.  

Poppodium 013 - Roadburn Redux

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.