Honda x Red Bull Racing

3d mobile race game

Naar het overzicht
Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game

De klantvraag

Honda en Red Bull Racing kennen een succesvol partnership in de Formule 1. De afgelopen jaren heeft de populariteit van de sport in de Verenigde Staten een vlucht genomen. Honda USA en Red Bull wilden daarom hun partnership op innovatieve wijze digitaal activeren richting de Formule 1-fans in de VS.

Red Bull Racing en Honda zijn innovatieve merken. Dit kwam ook terug in de uitdaging die ze ons gaven: ontwikkel een opvallende campagne met een mobiele game die innovatief is maar tevens ook ‘fun & entertainment’ uitstraalt. De game diende een brede doelgroep van fans te bedienen en niet enkel de die-hard formule 1 fans.

 

Onderstaande video is geproduceerd door Red Bull Racing

Het doel

Het doel van de campagne was het activeren van het partnership tussen Honda en Red Bull Racing en het promoten van de introductie van de nieuwe Honda Civic Si. De lancering van de game en de campagne ging plaatsvinden rondom de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde staten in Austin.

Honda heeft naast de ontwikkeling van de mobiele game ons ook gevraagd om promotionele content te creëren voor de game. Hiervoor werden er door diverse ads met inzet op Reddit, TikTok en Instagram gecreëerd. Tevens werd er ook videocontent gecreëerd om te delen via de Honda accounts op diverse social media platforms zoals Instagram en Facebook.

Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game
Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game
Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game
Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game

3d racegame

De beste mobiele game campagnes kenmerken zich doordat ze laagdrempelig te spelen zijn in de browser van je mobiele telefoon. Je hoeft hier dus geen app voor te downloaden. Met dit gegeven als uitgangspunt zijn we na een intensieve conceptfase uitgekomen op de ontwikkeling van een mobiele racegame die volledig in een 3d omgeving is opgezet en bijbehorende 3d assets bevat zoals de nieuwste Honda Civic en een digitale replica van de RB16B, de auto waarin Max Verstappen wereldkampioen werd.

In deze game kun je over meerdere circuits racen in een volledige 3d omgeving. Hoe verder je geraakt in de game zonder te crashen, des te meer punten je behaald. Met het behalen van punten, kun je telkens door naar een volgend circuit en krijg je de mogelijkheid om je auto te upgraden naar andere modellen van Honda en Red Bull Racing.

Qua development was deze case een enorme innovatie. Een 3d race game ontwikkelen voor gebruik via een browser brengt grote uitdagingen met zich mee. Je bent overgeleverd aan de grafische performance van de browser en de manier hoe deze gebruikt maakt van de hardware van het toestel waar je het op speelt. Dit hebben we opgelost door slim gebruik te maken van de nieuwste technieken zoals de nieuwste versie van WebGL en Unity. Daarnaast zijn er diverse browsers waarin het moet werken. In tegenstelling tot bij een app, is er een enorm pakket aan variabelen waar je weinig controle op hebt.

Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game
Honda x Red Bull Racing - 3d mobile race game

Lancering

Een paar dagen voorafgaand aan de US Grand Prix in Texas werd de game gelanceerd. 4 weken lang konden de fans proberen een zo hoog mogelijke highscore neer te zetten. Hiermee maakte zij wekelijks kans op te gekke prijzen. De game was dus webbased beschikbaar, een bewuste keuze om de game hiermee makkelijk toegankelijk te houden voor de fans.

In de game zelf is het de bedoeling dat je de auto zo lang mogelijk op de baan houdt zonder ergens tegenaan te botsen. Gebeurt dit wel? Dan ben je game over. Bij elk rondje wordt de moeilijkheidsgraad steeds hoger en is het een grotere challenge om een botsing te voorkomen.

Content creatie

Naast het ontwikkelen van de game zelf hebben wij samen met onze interne collega's van LiveWall Studio's ook de promotionele assets ontwikkeld voor de game zoals een 15 seconde promo video die door Honda op diverse social media- en paid media-kanalen is ingezet.

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.