LiveWall

Explainer video's

Naar het overzicht
LiveWall - Explainer video's

Explainer video's

Explainer video’s zijn de ideale manier om informatie uit te dragen naar klanten. Het zijn korte, online marketingtools die je inzet om je product- of dienst uit te leggen. Deze video’s geven je conversie een flinke boost én zorgen ervoor dat bezoekers 2 keer zo lang op je website blijven. Klinkt goed, toch?

Wist je dat?

Onze hersenen visuele elementen wel 60.000 keer sneller verwerken dan platte tekst? Vandaar dat het eigenlijk best knap is dat je dit artikel nog aan het lezen bent. Of dat komt door de visuals die we hebben toegevoegd? Waarschijnlijk wel! Visuals en videocontent zijn de snelle, nieuwe manier van efficiënt communiceren én uitleg geven aan je klant.

Help-content

Content die consumenten uitleg, informatie of hulp biedt, noemen we ook wel ‘help-content’. Consumenten struinen het internet af, op zoek naar de meest snelle en effectieve manier om nieuwe informatie tot zich te nemen. Dat betekent dat het een slimme keuze is om hierop in te spelen. Het biedt een extra laag in je dienst én zorgt vaak voor meer engagement met je klanten. Zo help je ze niet alleen met je product of dienst, maar ben je ook een helpende hand in het gebruik hiervan. Het gebruik van Explainer video’s is een ideale manier om help-content te bieden. Zo ging ook LiveWall voor haar klanten aan de slag met het ontwikkelen van Explainers. Hoe we dat doen? Let’s explain! Hieronder stelden we een paar tips & tricks voor je op:

1. Less is more

De concentratiespanne van je kijkers? Die is korter dan je denkt. Bekijkers van videocontent haken vaak na de eerste paar seconden al af. Ben daarom kort en krachtig, breng het onderwerp meteen aan bod en bereid een sterk script voor.

2. Een pakkende presentator

Presenteren is een vak op zich. Kies daarom een presentator (of voice-over) die jouw verhaal goed kan verwoorden én aansluit bij jouw organisatie. Plaats de presentator daarnaast in een frisse studio-setting. Zo breng je de boodschap van je video duidelijk over en zorg je voor herkenbaarheid in je video’s.

3. Graphics & animatie

Het oog wil ook wat! Maak daarom gebruik van graphics en animatie in je Explainer video’s. Zo val je op tussen alle beschikbare content en houd je aandacht van je kijker langer vast. Ben je benieuwd wat Explainers voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.