AvroTros

Eurovisie Songfestival - Interactieve web-app

Naar het overzicht
AvroTros - Eurovisie Songfestival - Interactieve web-app

De uitdaging

Al bijna 70 jaar zorgt het Eurovisie Songfestival voor de nodige entertainment. Met miljoenen kijkers wereldwijd is het een van de meest bekeken en langlopende muziek evenementen ter wereld. Voor de Nederlandse delegatie, aangestuurd door AVROTROS, is het belangrijk om te blijven vernieuwen.

Daarom ontstond de vraag: hoe creëren we een verbindende ervaring voor kijkers van het Eurovisie Songfestival en verhogen we engagement gedurende het hele evenement?

 

Het concept

De mobiele web-app biedt een dynamische en interactieve ervaring voor het beoordelen van de optredens tijdens het Eurovisie Songfestival. Gebruikers kunnen in real-time alle acts beoordelen op verschillende aspecten zoals het nummer, de zang, outfits, en een eindcijfer toekennen. De beoordelingen van je vrienden zijn direct zichtbaar dankzij de integratie van vriendengroepen, wat de betrokkenheid verhoogt.

Daarnaast beschikt de app over een quiz-module, waarbij elke show wordt vergezeld door een quiz en een leaderboard, zodat gebruikers kunnen strijden tegen hun vrienden binnen hun vriendengroep.

De resultaten van beoordelingen en quizzen kunnen eenvoudig worden gedeeld op sociale media via stijlvolle share cards, waardoor gebruikers hun ervaringen en prestaties met trots kunnen tonen aan hun netwerk.

AvroTros - Eurovisie Songfestival - Interactieve web-app

Het resultaat

Tijdens de halve finales van het Songfestival werden er al ruime 100k profielen en 25k vriendengroepen aangemaakt in de web-app. Wat helaas niet verder is uitgebreid, aangezien de tool tijdens de finale niet is ingezet in verband met het terugtrekken van de Nederlandse inzending tijdens de finale van het Songfestival.

AvroTros - Eurovisie Songfestival - Interactieve web-app
AvroTros - Eurovisie Songfestival - Interactieve web-app

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.