Blog

Zes redenen om een eigen app voor medewerkers in te zetten

Naar het overzicht
Zes redenen om een eigen app voor medewerkers in te zetten

In de huidige digitale wereld is een app die aansluit bij je organisatie onmisbaar. Waarom? Het antwoord ligt voor de hand: een app promoot het werkgeversmerk van je organisatie, betrekt medewerkers en verhoogt zelfs efficiëntie en omzet. LiveWall-collega Martijn de Nijs vertelt je de zes belangrijkste redenen voor het hebben van een eigen app voor medewerkers.

1. De zichtbaarheid van je werkgeversmerk te vergroten

Één van de belangrijkste voordelen is dat een eigen app de zichtbaarheid van je werkgeversmerk vergroot. Met een app vinden medewerkers alle belangrijke gegevens rondom hun werkzaamheden op een centrale plek. Elke keer wanneer ze hun telefoon of tablet gebruiken, zien ze jouw merk als werkgever voorbij komen. Bevalt de ervaring van je app? Dan verhoogt dit de kans dat medewerkers de service van je organisatie positief beoordelen, en terugkeren voor meer. Een goed ontworpen app zorgt ervoor dat je organisatie in positieve zin opvalt, vooral tussen alle andere bestaande apps.

2. Verbeterde binding

Een eigen app biedt je organisatie de mogelijkheid om werknemers op een persoonlijkere manier te benaderen. Bijvoorbeeld door gebruik van gepersonaliseerde aanbiedingen, pushmeldingen en nieuwsberichten. Zo betrek je medewerkers, houd je ze op de hoogte van het laatste nieuws en bied je ze interessante kansen binnen je organisatie. Denk aan opties voor een fietsplan, vitaliteitsprogramma's of een sportschoolabonnement. Dit resulteert in tevreden medewerkers en een sterke loyaliteit naar jouw organisatie.

3. Verbeterde employee experience

Een eigen app biedt mogelijkheden voor verbeterde service naar je medewerkers. Medewerkers kunnen via een app declaraties indienen, mutaties doorgeven, contact opnemen, vragen stellen en problemen oplossen. Ook het werknemershandboek en andere kennis-content wordt via een app eenvoudig geraadpleegd. Gebruik daarnaast unieke gamification elementen om een app niet alleen functioneel, maar vooral leuk te maken! Wat dacht je van persoonlijke quizzen met leaderboards, team-challenges en beloningen? Dit resulteert in tevreden medewerkers en een sterke reputatie voor je organisatie.

4. Verhoogde efficiëntie

In lijn met het vorige punt: een eigen app helpt om de efficiëntie van je organisatie te vergroten. Verschillende HR-processen kunnen via worden met een app versimpeld en versneld. Denk aan urenregistratie- en goedkeuring, het aanleveren van een paspoort bij indiensttreding, het inzien van het werkrooster of het ruilen van diensten. Door deze functionaliteit in de app op te nemen en te koppelen aan interne systemen, worden hulpvragen en administratieve taken sneller - en leuker - opgepakt. Dit maakt al je HR-processen sneller en efficiënter. Je app vervangt dus niet alle interne systemen, maar maakt ze via één centrale plek toegankelijk. En dat alles op een aansprekende manier!

5. Extra recruitment kanaal

Een goed ontworpen app helpt bij het invullen van openstaande vacatures. Wanneer een medewerker positief is over je organisatie en met een werknemersapp de mogelijkheid heeft dit te delen met zijn of haar netwerk, stimuleert dit het vinden van nieuwe collega’s. Zeker wanneer hier een incentive aan gekoppeld is en de medewerker (door content te delen) kan 'sparen' voor leuke extra’s. Met de juiste marketing en promotie wordt je app een extra kanaal voor het vinden van nieuwe medewerkers.

6. Concurrentievoordeel

Een eigen app geeft je een groot concurrentievoordeel geven. Het dient als de onderscheidende kracht van je organisatie, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor medewerkers die op zoek zijn naar dát ene extraatje waardoor hun werk sneller en leuker wordt dan voorheen.

Resumé

Een app biedt de unieke kans om je medewerkers te betrekken, loyaliteit te verhogen en de efficiëntie van HR-processen te verbeteren. Dit op het device wat ze altijd al bij zich dragen. Door de voordelen van een eigen app te benutten, onderscheid je organisatie zich van concurrenten en bouwt zo een sterke werkgeversidentiteit op.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.