Blog

Interview met Chris Pelk, Key Speaker AR fest 2022

Naar het overzicht
Interview met Chris Pelk, Key Speaker AR fest 2022

Op donderdag 10 november vond de derde editie van ‘ARfest’ plaats. AR fest 2022 brengt de meest prominente XR / AR / VR en de metaverse-creators naar Praag om hun kennis te delen, nieuwste en spannendste projecten te presenteren, en het zakelijke en marketingpotentieel van deze opkomende technologieën bloot te leggen. LiveWall’s XR-expert Chris Pelk sloot aan als key speaker. Leyla Aydin vroeg hem alles over ARfest 2022:

Hey Chris, wat tof om jouw naam te zien in de line-up van ARfest 2022!

“Thanks! Ik ben trots één van de hoofdsprekers te zijn geweest op dit gave evenement in Praag. ‘s-ochtends gaf ik mijn keynote, door de dag heen sloot ik aan bij debatten en aan het eind van de dag stuurde ik een online debat aan tussen de beste experts van dit moment op het gebied van XR.”

Wat houdt het ARfest eigenlijk in?

“ARfest was ooit het eerste festival wereldwijd met XR als onderwerp. 2022 is de derde editie. Het festival is bedoeld voor creators, agencies en brands om kennis te vergaren over het nieuwe internet. Europa's meest prominente XR- en metavers-specialisten,, digitale marketingspecialisten en vertegenwoordigers van de belangrijkste XR-platforms - Meta, TikTok en Snap zijn aanwezig en bieden antwoorden en inzichten.”

“ARfest is een independent festival en wordt dus niet georganiseerd vanuit Meta of Snapchat. Daardoor wordt het ook goed ondervonden, de inhoud van het festival is namelijk niet gelinkt aan een organisatie die daar invloed op heeft en vooral hun variant willen propaganderen.”

Wat was het thema van dit jaar?

“Het thema van het festival is 'The first steps into the Metaverse'. Het gaat dus over het internet van de nabije toekomst, wat volledig in XR (extended reality) zal plaatsvinden. We weten dat AR een belangrijke rol gaat spelen. Het aanvullen van de realiteit met een digitale laag, tools en ervaringen. Daarnaast hebben we ook nog VR, hetgeen zoals de menigte op het moment de metaverse voor zich zien. Met VR ontsnap je aan de realiteit, je bevindt je hiermee in een andere digitale werkelijkheid. Het nieuwe internet zal om deze onderwerpen gaan draaien. Of zullen we zeggen, het internet zal letterlijk om jou als gebruiker heen gaan draaien.”

Wat waren jouw hoofdonderwerpen op ARfest?

“Ik bied een persoonlijke kijk en uitleg over het metaverse. Versimpel het, aangezien de metaverse voor velen nog erg warrig en abstract is. Ook vertel ik over de urgentie om ermee bezig te zijn. Tips en voorbeelden voor creators, creative agencies en brands om relevant te worden of blijven kunnen daar natuurlijk niet uit ontbreken. De ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ dus. Mijn keynote heeft als thema de belangrijkste vraag die je jezelf als creator, agency of brand dient de stellen; How relevant are you in the metaverse? Want hoe ik het zie, gaat het niet om wat of waar, maar wanneer de metaverse zal gebeuren.”

Wil je daar meer over vertellen?

“Er is pas sprake van een metaverse, wanneer jouw digitale leven net zo belangrijk of zelfs belangrijker wordt als je echte leven. Een niet te stoppen transitie waar we gigantisch snel naartoe bewegen. Deze transitie is namelijk al 20 jaar gaande en tevens de reden waarom mensen hun foto’s/video’s en identiteit op Social Media zo belangrijk vinden.”

“Dat nieuwe internet staat altijd aan en het ligt altijd om je heen. Je vult deze wereld aan met tools en met digitale middelen. Denk maar eens in, dat al wat je doet op je smartphone (en meer) te ervaren zal zijn in het luchtledige om je heen. Je verrijkt en presenteer jezelf met AR fashion. Kortom je ontwikkelt naar wens je digitale laag en je digitale ‘ik’. Creators zullen in het verlengde van hun discipline(s) hun skills uit moeten breiden zodat deze ‘relevant’ zullen zijn in het nieuwe internet. Belangrijk, anders pas je op den duur niet meer in deze wereld.” “Als brand en agency zul je, in dit gedecentraliseerde internet, met slimmere oplossingen moeten komen om in de picture te blijven. Veel meer richten op hoe je samen met je doelgroep hierin te werk gaat in plaats van het vele zenden wat je nu ziet gebeuren. Relevantie is dus van iedere partij van belang en verschilt qua aanpak per partij voor dit nieuwe internet.”

Waarom is XR zo belangrijk?

“XR is een van de meest logische progressies in technologie die op dit moment plaatsvindt. We leven op een aardbol en die aardbol heeft maar beperkte ruimte. Als je niet de financiën hebt om een raket te bouwen en andere planeten te bezoeken zoals Elon Musk, is het digitaal uitbreiden van deze ‘echte’ wereld met digitale werelden de meest logische stap.”

“Het internet van nu draait op schermen. Maar, we willen graag onze handen terug, fysiek bezig zijn met elkaar terwijl we onze digitale behoeften vervullen, niet meer verdwijnen en verschuilen achter een smartphone. Devices die werken met schermen, neem bijvoorbeeld een fysieke televisie waaraan nog steeds veel van onze vrije tijd verloren gaat, zullen over overbodig raken. Waarom zou je die ruimte in huis nog in beslag laten nemen als je ten alle tijden een digitaal scherm kan oproepen.”

“Dit vereist veel creativiteit en vindingrijkheid van creators, creative agencies en brands. Het houdt zelfs in dat we soms onszelf skills en dergelijke dienen aan te leren die zelfs nog niet bedacht zijn. Iets wat we bij LiveWall nu gewend zijn te doen aangezien we partner op XR gebied zijn bij Meta, Snapchat en TikTok. We hebben de luxe te worden betrokken bij de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op dit gebied waardoor we snel kunnen ontwikkelen, testen en aanpassen.”

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.